The idea/brief

Amstel organiseert jaarlijks meerdere regionale consumentgerichte acties. De invulling hiervan verschilt per event, de vereiste is altijd dat het ‘toegevoegde waarde’ biedt voor de consument. Ons werd gevraagd meerdere ideeën te bedenken om de consument structureel op een leuke manier te laten interacteren met Amstel. Eén van de gekozen ideeën is de ‘Amstel Buurt-BBQ’: een gezellig samenzijn van buurtbewoners in de vorm van een door Amstel verzorgde BBQ midden in de straat. In de zomer van 2017 voor het eerst uitgevoerd en ook in 2018 weer op de kalender. Twaalf edities in twaalf verschillende buurten, verspreid over de zomermaanden juli en augustus.

The event

Voor dit evenement werkt Amstel samen met supermarktketen Dekamarkt, Deen, Spar en Poiesz. Middels een winkelactie maken klanten kans op een compleet verzorgde Amstel Buurt-BBQ, samen met vijftig buurtgenoten. Tribe verzorgt de gehele productie.

De sfeer wordt gecreëerd door een grote Engelse dubbeldekker met muziekinstallatie en een volledig Amstel branded aankleding. De producten zijn uitsluitend afkomstig van Amstel en de desbetreffende supermarkten en worden bereid door professionele koks op twee hoogwaardige Black Bastard BBQ’s. De gasten beleven een heerlijke zomeravond én leren hun buren beter kennen. Zo creëert Amstel samen met Tribe saamhorigheid in de buurt: de hele zomer lang op twaalf plekken in Noord-Nederland.