The idea/brief

Kenniscentrum Sport zet zich in voor de ‘toepassing van praktische en wetenschappelijke kennis van sport om maatschappelijke impact van sport te vergroten’. Simpel gezegd: het bedrijf helpt iedereen die wil sporten en bewegen met handige en betrouwbare informatie. Hierbij richten ze zich vooral op professionals (‘bewegingsexperts’) die in hun werk veel bewegingsadvies geven, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en buurtcoaches.

De uitdaging voor Kenniscentrum Sport is uiteraard om hun enorme hoeveelheid kwalitatieve informatie goed over te brengen. Hiervoor organiseert het bedrijf een aantal kennisevents per jaar.

Wij werden gevraagd één van deze events te produceren en creatief vorm te geven, met als doel een informatieve dag, afgewisseld met entertainment.

The event

Voor het event werd het thema ‘Beweeg Het Door’ bedacht, doelend op de aanwezige professionals die hun nieuw opgedane kennis over bewegen kunnen doorgeven aan cliënten. Op 13 mei 2019 kwamen in het Amsterdome in Amsterdam ruim 500 professionals bijeen voor een dag vol inspirerende keynotes, ‘subsessies’ en entertainment.

Het event werd geopend door een spectaculaire act van Dancecollective ISH, de Sportieve Vuilnismannen zorgde voor een middag-hoogtepunt, Lex Uiting was host en hoogleraar Gedragsverandering Reint Jan Renes keynote speker.

 De energieke dag werd afgesloten door een prachtige ‘Spoken Word samenvatting’ van Romano Haynes en eindigde in een gezellige borrel met DJ en livemuziek.