The idea/brief

De Nederlandse voetballer Dirk Kuyt kende een rijke carrière. In zijn twintig seizoenen als prof speelde hij voor FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool, Fenerbahçe en nog een keer Feyenoord, en kwam hij tot maar liefst 104 interlands voor het Nederlands elftal.

Met een hattrick in zijn laatste wedstrijd als prof maakte Kuyt Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen. Geen wonder dat de clublegende een jaar later een zogenaamde ‘testimonial’ (een speciale wedstrijd om een speler te eren) kreeg in het stadion van de Rotterdammers.

Wij zijn op verzoek van Kuyt gevraagd om deze ‘Dirk Kuyt Testimonial’ te organiseren, in samenwerking met Jaap de Groot, Team Wasserman, 250K en Feyenoord zelf. Wij produceerden het evenement, het creatieve stuk werd gezamenlijk gedaan.

The event

Op zondag 27 mei 2018 vond in volle Kuip (stadion Feyenoord) de ‘Dirk Kuyt Testimonial’ plaats.

Er waren drie teams: Team Vrienden van Dirk (vrienden en teamgenoten uit zijn buitenlandse periode), Team Feyenoord (Bekende (oud-)Feyenoorders) en Team Oranje (teamgenoten Nederlands elftal). Onder de leiding van de coaches Ruud Gullit, Louis van Gaal en Ronald Koeman speelden deze gelegenheidsploegen een prachtige afscheidswedstrijd.

Onze bijdrage? Onder andere het plaatsen van vier megaschermen in de hoeken van de Kuip, het aanbrengen van extra audio rondom het veld (zodat het publiek live kon meeluisteren met de spelers op het veld), installeren van special effects, showregie en teambegeleiding van de aanwezige sporters. Een prachtige dag voor een prachtige voetballer!