Elfstedenzwemtocht

The idea/brief

Maarten van der Weijden is één van Nederlands’ meest inspirerende sporters. Nadat hij in 2001 leukemie overwon pakte hij zeven jaar later goud op de 10 kilometer open water zwemmen tijdens de Olympische Spelen in Peking.

Sinds zijn ziekte zet Maarten zich in voor de bestrijding van kanker met zijn ‘Maarten van der Weijden Foundation’. Daarnaast is hij al jaren ambassadeur van KWF Kankerbestrijding.

In 2017 kwam het idee om als crowdfunding actie voor het KWF Kankerbestrijding de beroemde Elfstedentocht te gaan zwemmen. Een unieke, tweehonderd kilometer lange tocht verdeeld over drie dagen.

Wij werden door Maarten gevraagd om de productie, het eindfeest én de huldiging van dit bijzondere event te verzorgen.

The event

Op vrijdag 18 augustus 2018 begon Maarten van der Weijden aan zijn heroïsche
‘11stedenzwemtocht’. Na 163 kilometer en 55 uur zwemmen strandde de poging, omdat het medisch niet meer verantwoord was om door te gaan.

De actie was een ongekend succes: overal stonden grote groepen supporters langs de kant en ook bij het eindfeest in Leeuwarden waren duizenden mensen aanwezig. Onder meer Ilse de Lange, Frans Bauer en Vangrail traden op en tijdens de huldiging kwam zelfs minister-president Mark Rutte langs om Maarten een lintje uit te reiken.

Wij verzorgden de volledige show- en backstageproductie. Verder verzorgde ons boekingslabel Tribe Boekingen het artiestenprogramma in de steden die Maarten tijdens zijn tocht heeft aangedaan.

En het uiteindelijke resultaat: Maarten haalde maar liefst 4.7 miljoen euro op voor het goede doel!