The idea/brief

Wat doe je als je je centrale stadsplein volledig hebt vernieuwd en het EK vrouwenvoetbal WEURO in Nederland wordt georganiseerd? Een voetbalfestival organiseren natuurlijk!

In het weekend van 15 en 16 juli 2017, het openingsweekend van WEURO, organiseerde de gemeente Zeist een tweedaags voetbalfestival op het compleet vernieuwde Marktplein in het centrum van de stad.

De opdracht aan ons: verzorg de volledige organisatie en productie van dit evenement.

The event

Het tweedaagse festival was een prachtige mix van sport en entertainment. Er waren verschillende voetbalactiviteiten zoals Pole Soccer, levend tafelvoetbal, Foot Tennis en een verrassingsclinic van vrouwelijk straatvoetbalster Rocky.

De muziek kwam vanuit de ‘Glazen Box’: een live radiostation midden op het plein, waar bezoekers de hele dag hun favoriete nummers konden aanvragen.

The event

Op de zondag reed een parade van zo’n honderd oranje versierde golfkarretjes in een kleurrijke stoet naar stadion Galgenwaard in Utrecht, om de WEURO openingswedstrijd Nederland - Noorwegen bij te wonen. De overige bezoekers bekeken de wedstrijd live op een groot scherm op het plein.

Uiteraard werd ook de inwendige mens niet vergeten: bezoekers konden voor een hapje en een drankje terecht bij de vele barren en foodtrucks.

Het gehele festival was gekoppeld aan de Hartstichting. Deze stichting, tevens het goede doel van WEURO, stond met een grote activatie stand op het terrein.