The idea/brief

“Jeroen in Californië - Songs of Life” is een nieuw tv-format op RTL 4 waarin Jeroen van Koningsbrugge de hoofdrol had. Jeroen nodigde bekende Nederlandse artiesten en vrienden zoals Nick Schilder, Thomas Acda, Nicky Romero, VanVelzen, Bart van der Weide en Dennis Huige (Racoon), Gers Pardoel, Typhoon en Waylon uit om naar Malibu (Californië) te komen. Tijdens hun verblijf schreven de artiesten een nummer samen met Jeroen, die op het debuutalbum te beluisteren is. Het album is uitgebracht in oktober 2016.

The event

De bezoeken van de artiesten vormden de basis voor het tv-programma “Songs of Life”. Gedurende acht weken nodigde Jeroen iedere week een nieuwe Nederlandse artiest uit met wie hij samen persoonlijke verhalen in muziek vertaalde. Ook heeft hij iedere week samen met de verschillende gastartiesten Californië verkend om de kijker thuis een persoonlijke kant van hemzelf te laten zien. Er was gelukkig voldoende tijd voor intieme gesprekken tussen Jeroen en zijn gasten.

Op 29 november 2016 was er een eenmalig live concert in Paradiso te Amsterdam. Bij dit uitverkochte concert was bovendien een aantal gasten uit het programma aanwezig.