The idea/brief

Jeroen volgde naast de Toneelschool in Maastricht ook de Kleinkunst Academie in Amsterdam. Nog tijdens zijn studie, werd Jeroen benaderd door Theu Boermans en speelde zijn eerste rol in de voorstelling Hamlet (winnaar Gouden Gids Publieksprijs 1998).

Bij het grote publiek werd Jeroen vooral bekend door zijn rol als Harry Peeters in de RTL dramaserie I.C., waarin hij drie seizoenen speelde. Ook vertolkte Jeroen hoofdrollen in de tv series Sprint en Koppels. En was hij lama in het BNN improvisatieprogramma De Lama’s. Jeroen is (sinds 2008) regelmatig te zien als vaste teamcaptain in het spelprogramma Ik Hou van Holland. Ook speelde Jeroen twee seizoenen lang de hoofdrol in de Talpa serie Iedereen is Gek op Jack. In 2010 en in 2011 won Jeroen de felbegeerde Zilveren Televizier Ster.

The event

Tussen 2007 en 2010 maakte Jeroen samen met zijn vriend Dennis van de Ven het sketches programma Draadstaal voor de VPRO. Het duo kwam als JURK! in 2010 met hun debuut album Avondjurk. In 2013 volgde het album Glitterjurk, wederom gevolgd door een succesvolle theatertour. Sinds 2014 speelt hij een hoofdrol in de politieserie Smeris waarvan begin 2017 een derde seizoen te zien is. Ook was hij vanaf 2015 te zien in de televisieprogramma’s Beste Kijkers, Bijdehandjes en Lekker Nederlands. Op het witte doek was Jeroen inmiddels ook meerdere malen te zien. Zo veroverde hij de hoofdrol in de film Links onder regie van Froukje Tan. In 2010 speelde Jeroen in de Nederlandse verfilming van Loft, waarvoor hij een Rembrandt Award voor beste acteur ontving. In 2015 verschenen de speelfilms De Surprise (Mike van Diem) en Schone Handen (Tjebbo Penning) met Jeroen in de hoofdrol. In 2016 speelde Jeroen de hoofdrol in de film Riphagen onder regie van Pieter Kuijpers. Deze film werd begin 2017 als driedelige serie op televisie uitgezonden.