The idea/brief

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven vormen samen de formatie JURK!. Het duo verkreeg begin 2010 in korte tijd grote bekendheid toen de debuut single ‘Zou Zo Graag’ en het album ‘Avondjurk’ vanuit het niets de eerste plaats in de hitlijsten behaalden. De storm die rond JURK! raast kent geen einde. Een uitverkochte theatertour langs meer dan 90 theaters werd gevolgd door de spraakmakende clubtour waarbij artiesten als Guus Meeuwis en Marco Borsato het voorprogramma verzorgden. Ondertussen behaalde het debuutalbum de gouden status en wonnen Dennis en Jeroen ook individueel prijzen als de Televisie Ster 2010. De opvolger van Draadstaal verscheen op TV: Neonletters.
Eind 2011 startte een nieuwe periode voor JURK!. Een nieuwe single werd gevolgd door de Kerstjurk Clubtour en het debuut op De Vrienden van Amstel LIVE! in Ahoy 2012.

The event

In februari 2013 is het langverwachte tweede album Glitterjurk uitgebracht en speelde JURK! met de gelijknamige theatertour door het land. Ook waren ze in 2014 samen te zien in de BNN actie-serie ‘Smeris’ en het programma ‘ZaterdagavondJURK!’ op RTL4. Als klap op de vuurpijl eindigde 2014 met een uitverkocht concert in Paradiso onder de noemer DonderdagavondJURK! Dit jaar kwam er een nieuw seizoen van Smeris en Draadstaal op televisie, naast het muzikale programma ‘Lekker Nederlands’, waarin ze samen tegen Nick & Simon strijdden om wie de beste nieuwe teksten op bestaande Nederlandse hits te verzinnen.

Tribe Boekingen verzorgt de besloten boekingen voor JURK!, voor openbare boekingen kunt u contact opnemen met onze collega’s van Artist Avenue. Kijk voor meer info op www.eenjurk.nl