The idea/brief

Magie is van alle tijden en trekt altijd een groot, gevarieerd publiek. De wereld kent dan ook vele magische publieksfestivals, maar Nederland nog niet.

Tijd om daar verandering in te brengen vonden organisatoren Dutch Magic en illusionist Niels Houtepen. Het idee: een jaarlijks terugkerend magie-festival dat ieder jaar in een andere stad plaatsvindt.

De Gemeente Breda was erg enthousiast en werd de trotse ‘gastheer’ van het allereerste Magic Festival Breda. Wij werden gevraagd het event professioneel, strategisch, creatief en kwalitatief neer te zetten.

The Events

Van zaterdag 29 september tot en met vrijdag 5 oktober 2018 vond het allereerste ‘Magic Festival Breda’ plaats.

Een week lang werd de binnenstad van Breda overspoeld door top-illusionisten en magiërs van over de hele wereld. Iedere dag waren er, op verschillende locaties in de stad, magie-gerelateerde activiteiten en shows om het publiek te verbazen en verwonderen.

Zo werd het festival geopend met een spectaculaire ontsnappingsstunt op de Grote Markt (Magic Stunt), liepen op zondag tientallen artiesten rond in de stad tijdens het Street Magic Festival en was het donderdag tijd voor de gezellige Bar Magic Contest in de kroegen van Breda.

Het hoogtepunt vond vrijdag plaats in het mooie Chassé Theater. Tijdens het Dutch Magic Award Gala streed een aantal van ‘s werelds allerbeste illusionisten en magicians voor de hoofdprijs. Een zeer geslaagde eerste editie!