The idea/brief

2002. Voor het eerst in de popgeschiedenis verkoopt een Nederlandse artiest meer dan 135.000 kaarten voor een stadionshow. Van heinde en verre reizen mensen naar Rotterdam om in de Kuip getuige te zijn van één van de drie concerten van Marco Borsato.

In 2004 overtreft de zanger helemaal alle verwachtingen door maar liefst zes keer het stadion volledig uit te verkopen.

Borsato krijgt zelfs een persoonlijke wandschildering in de spelerstunnel van Feyenoord en beloofd ooit terug te keren, al is het maar om het record van The Rolling Stones te verbreken, die tien keer optraden in het stadion.

Vijftien jaar later lost Borsato die belofte in: tijd om terug te gaan naar de Kuip. En zo’n bijzondere terugkeer moet je op een bijzondere manier aankondigen…

The event

Na een maandenlange top secret voorbereiding werd op 13 november 2018 Borsato’s terugkeer wereldkundig gemaakt. Wij waren verantwoordelijk voor de organisatie en productie van deze dag en de creatieve invulling ervan.

De zanger liep de gehele ochtend door Rotterdam en gaf op verschillende plekken onverwachte akoestische optredens. Dit begon al om 08:00u met een show in de centrale hal van Rotterdam Centraal. Daarna volgden liveoptredens in de trein, Markthal, Koopgoot én bovenop de Euromast. Het doel: Rotterdam laten voelen dat Marco Borsato back in town is.

De pers werd ondertussen op het verkeerde been gezet, en wachtte geduldig in Ahoy. Zij werden ’s middags door Marco zelf opgepikt en meegenomen naar de Kuip, waar hij in de spelerstunnel (voor zijn eigen muurschildering) het grote nieuws deelde.

Het resultaat? De eerste show was binnen enkele uren uitverkocht, met een tweede én derde show als geweldig gevolg.

Op 29 mei 2019 is het zover: Marco Borsato De Kuip.