The idea/brief

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) is verantwoordelijk voor alles wat met het Nederlands elftal te maken: het bekende mannenteam, maar ook de vrouwen en jonge selecties.

Eén van de wensen van de KNVB is om meer beleving te creëren rondom Oranje events. Tribe Sports werd gevraagd om hier een concept voor te bedenken en uit te voeren. De brief: een rondreizende activiteit die kan worden ingezet bij fanclub events, Nederlands elftal interlands en andere Oranje wedstrijden.

The event

Samen met de KNVB creëerden we de Oranje Experience: een volledig gebrande Oranje-bus vol leuke activiteiten voor jong en oud.

In de bus kunnen bezoekers onder andere op de foto met gewonnen trofeeën zoals de WEURO beker en spelen ze interactieve Oranje quizzen. Via een innovatieve Virtual Reality Experience krijgen de bezoekers letterlijk een kijkje in de kleedkamer van Oranje en herbeleven ze historische Oranje momenten vanuit een nieuwe perspectief.

De Oranje Experience bus is te vinden bij het stadion tijdens interlands en andere wedstrijden. Om het Oranje gevoel nog meer te verspreiden kan de bus ook kosteloos worden ingehuurd door amateurclubs.