The idea/brief

Red Bull Culture Clash is een wereldwijd evenement, dat voor het eerst is gehouden in Nederland op 26 mei 2016. Tribe Company produceerde en realiseerde het project in opdracht van Red Bull. Vier teams streden om de titel “Culture Clash Champion 2016” in Rotterdam Ahoy. De Red Bull Culture Clash is een van de grootste muziekwedstrijden in de wereld.

Vier acts uit verschillende genres namen het met hun eigen muziek tegen elkaar op. Er waren niet veel regels, dus zij konden hun creativiteit de vrije loop laten met als doel de felbegeerde titel “Culture Clash Champion 2016” te winnen.

The event

Er waren vier rondes en elke ronde had een andere categorie en toewijzing. De winnaar werd per ronde bepaald door het applaus van het publiek. Het geluid werd gemeten en het team dat erin slaagde om het meest volume te genereren werd uitgeroepen tot de kampioen.

In de editie van 2016 bestaan de vier teams uit Typhoon & King Shiloh Soundsystem, Mr. Polska & Boaz van de Beatz, Appelsap Soundsystem & Friends en DJ Moortje & The Darkraver & Paul Elstak. Het winnende team van 2016 was DJ Moortje, The Darkraver & Paul Elstak!