The idea/brief

Energiedrank Redbull staat al jaren bekend als een merk dat veel bijzondere sporten sponsort. Zo ook het WK Breakdance, beter bekend als de ‘Redbull BC One World Final’, waarin de allerbeste hiphopdansers van de wereld tegen elkaar strijden. Dit kampioenschap vormde het slotakkoord van een driedaags cultureel hiphopfestival in onze eigen hoofdstad Amsterdam.

Wij werden gevraagd de gehele productie te verzorgen voor dit internationale evenement in de Westergasfabriek.

The event

Naast de bekende Westergasfabriek, vonden op verschillende locaties in het Amsterdamse Westerpark drie dagen lang allerlei evenementen plaats. Van dance workshops, exposities, kwalificatietoernooien, sponsor activaties tot de grande finale op zaterdagavond.

Wij waren verantwoordelijk voor de volledige organisatie, hospitality, media, productionele teams, leveranciers en alle overige organisatorische zaken die bij een dergelijk grootschalig event komen kijken.

Het festival was een groot succes met zo’n tweeduizend bezoekers op de eerste twee dagen, en maar liefst vierduizend tijdens de uitverkochte finaledag. De finale, waarin de vijftien beste ‘B-boys’ van de wereld het in zogenaamde battles tegen elkaar opnamen, werd live uitgezonden op RTL5.