The idea/brief

Het Sports Business Center (SBC) in Leusden is een inkoop- en informatiecentrum voor de Nederlandse sportvakhandel. Vergelijkbaar met een groot winkelcentrum, biedt het enorme pand ruimte aan meer dan honderd leveranciers die vanuit een permanente showroom hun collecties presenteren.

Twee keer per jaar organiseert het SBC een zogenaamd ‘Brand Event’ voor retailers om de nieuwe collectie te bekijken. Na een aantal jaar met dezelfde opzet, wilde de organisatie deze dag graag nieuw leven inblazen.

Aan ons de vraag hierover een nieuw concept te bedenken en produceren, te beginnen met het event voor de Spring / Summer editie 2018.

The event

De vernieuwde opzet richtte zich met name op het creëren van meer interactie tussen retailer en exposant.

Dit begon met een warme ontvangst in de lobby door alle exposanten, begeleidt door enkele voetbalfreestylers.

The event

Vervolgens genoten retailers onder andere van: een Football Experience, open showrooms in de ochtend (zonder aanwezigheid van de exposanten konden retailers ongestoord naar de nieuwe collecties in de showrooms kijken), en Q&A’s in de middag. Een centraal plein met stands voor gastexposanten, speciale Live Cooking lunch, een viertal inspirerende sprekers (o.a. Peter Blangé) met aansluitende paneldiscussie en uiteraard een gezellige afsluitende borrel, met een drankje, zomerse muziek en mediterrane hapjes.

Naast het evenement hebben we ook de volledige huisstijl (communicatie / design) opgepakt.