The idea/brief

Tribe Company is de trotse eigenaar van Strandfestival ZAND. Het festival, dat oorspronkelijk was bedoeld als de “na-zomer" variant van het Zeeuwse popfestival Concert at SEA, wordt sinds 2008 georganiseerd op het strand van Almere. Er zijn veel overeenkomsten tussen de twee festivals, onder andere de look en feel van het programma.

Strandfestival ZAND heeft haar 11e editie van het festival gevierd op 25 augustus 2018. Guus Meeuwis, Chef’Special, Anouk, BLØF, Nielson, Typhoon, Lil Kleine en The Originals waren hierbij aanwezig op het strand van Almere, samen met 25.000 bezoekers!

The event

In de afgelopen jaren trok Strandfestival ZAND meer dan 250.000 bezoekers in totaal. Het festival kan het beste omschreven worden als “een muzikale zomerdag op het strand". Het programma van Strandfestival ZAND is breed en bevat voor ieder wat wils.

Vrijwel alle bekende Nederlandse artiesten hebben het Almere strand bezocht, waaronder Guus Meeuwis, BLØF, Racoon, Marco Borsato, Paul de Leeuw, Ilse DeLange, The Opposites, Douwe Bob, Nielson, Gers Pardoel, VanVelzen, Miss Montreal, Nick & Simon, Jan Smit, Rowwen Hèze, Acda en de Munnik, Nielson, Alain Clark, Maaike Ouboter, Jacqueline Govaert, Laura Jansen, Niels Geusebroek en The Originals.