Thomas Acda
The idea/brief

De Noord-Hollandse cabaretier, acteur en zanger, Thomas Acda, kennen we vooral in combinatie met Paul de Munnik als Acda en De Munnik. De eerste show van dit duo in maart 1996 was genaamd Zwerf’On. De heren groeiden uit tot een van de meest succesvolle Nederlandse bands. Na bijna 20 jaar lief en leed met elkaar gedeeld te hebben besloten Thomas en Paul in 2014 definitief uit elkaar te gaan.

In 2015 debuteerde Thomas Acda als romanschrijver met zijn boek Onderweg met Roadie. Thomas volgde in New York een cursus scenario schrijven aan de filmacademie.

The event

In 2016 verscheen zijn regiedebuut met de film Fake. Dit najaar was Thomas te zien als gast in het Tv-programma: Jeroen in California: Songs Of Life, de TV-serie ‘Jeuk’ en in een leading role in de ensemble film ‘De Zevende Hemel’ van Job Gosschalk. Daarnaast is hij samen met David Middelhoff verantwoordelijke voor de muziek en liedteksten van de musical ‘De Marathon’ die in maart 2017 in première gaat in Rotterdam. Voorafgaand aan deze première verschijnt er in februari een gelijknamig album.