The idea/brief

De KNVB Beker is Nederlands’ oudste en bekendste voetbaltoernooi. TOTO (sportweddenschappen) is sinds 2009 de trotse hoofdsponsor (samen met Amstel) en sinds 2018 ook de naamgever van dit nationale bekertoernooi.

Eén van de doelen van TOTO is het toernooi nóg meer lading en bekendheid geven. In deze context vroegen zij ons het volgende: ontwikkel een veldactivatie / openingsceremonie voorafgaand aan de TOTO KNVB Bekerfinale die een ‘FA Cup achtige’ (Engelse bekertoernooi) status geeft.

Wij zijn met dit verzoek aan de slag gegaan en hebben in korte tijd het concept ontwikkeld, geproduceerd én uitgevoerd op de dag zelf.

The event

Op zondag 5 mei 2019 speelden Willem II en Ajax in een stijf uitverkochte Kuip (stadion Feyenoord) de TOTO KNVB Bekerfinale.

Vlak voor, en tijdens de opkomst van de teams vond de openingsceremonie plaats. Op speciaal geproduceerde muziek van DJ Armin van Buuren werden zeven mega doeken met een totale grootte van ruim 4500 m2 in een speciale choreografie uitgerold op het veld van De Kuip. In totaal 140 vrijwilligers werkten mee aan de act waarin eerst de KNVB en sponsordoeken op het veld kwamen, gevolgd door twee gigantische ronddraaiende logo’s van de deelnemende teams.

Het geheel werd ondersteund door CO2 kanonnen en streamers en prachtig vastgelegd door de helikopter die boven het stadion vloog. Een groots begin van de finale!