Thea idea/brief

Als één van de hoofdsponsors van de UEFA Europa League wil je tijdens de finale in Lyon (Frankrijk) natuurlijk groots uitpakken. Zo ook Amstel. Op de dag van de finale nodigde de bierbrouwer 250 relaties uit van over de hele wereld, voor een complete in-de-watten-gelegd-worden hospitality dag.

Net als bij de finales in 2016 (Basel) en 2017 (Stockholm) werden wij gevraagd voor de creatieve én productionele invulling. De opdracht: bedenk, ontwikkel en produceer een concept voor deze bijzondere dag.

The event

Gasten werden ’s ochtends ontvangen in het hotel en konden direct genieten van een typisch Frans ontbijt en een speciale Amstel-versie van de Franse sportkrant L’Équipe, met alle informatie over de dag, de finale en de stad Lyon.

Het concept van de dag was: ‘Amstel offers the fans a home’. Dit werd letterlijk gedaan door een prachtig restaurant midden in Lyon om te dopen tot ‘La Maison D’Amstel’ en volledig te ‘ver-Amstelen’. Hier genoten gasten van het beste van Amstel, voetbal én de stad Lyon, met onder andere een Amstel-museum en proeverij, voetbalveld, tafelvoetbal competitie, freestyle show, Franse photobooth en fiets- en wandeltours door Lyon.

Een speciale ‘Amstel Chief Officer’ begeleidde de gasten de hele dag en bracht hen ’s avonds naar het stadion. Hier vond het diner plaats in een volledig nagebouwde Amstel brouwerij. Na de wedstrijd werd met Amstel  flesjes in een special edition sleeve de winnaar gevierd en keerden de gasten tevreden huiswaarts (of de stad in) na een lange, indrukwekkende dag.