The idea/brief

Veed Festival is een evenement waarbij YouTube tot leven komt voor fans en de zakelijke markt. Om dit te realiseren werkt Tribe Company samen met Omar Kbiri, Mertabi en Cinemates. Gezamenlijk ontwikkelen, produceren en organiseren zij het volledige festival.

Na een succesvolle eerste editie in 2015, die meer dan 2.000 bezoekers trok, is het niet verwonderlijk dat een tweede editie van het veed Festival al snel volgde op 9 en 10 april 2016. Het festivalweekend was verdeeld in twee delen. Vrijdag werd volledig gewijd aan de zakelijke markt en zaterdag was bestemd voor de fans.

The event

Veed Insight, waarbij YouTube op de zakelijke markt werd toegelicht, was georganiseerd op vrijdag. Tijdens Veed Insight legden YouTube specialisten uit hoe bedrijven YouTube kunnen integreren in hun concept en marketing- en communicatieplannen.

De dag eindigde met de presentatie van de Veed awards. De Veed award show is de eerste awardshow voor YouTubers. Niet alleen de meest favoriete YouTube-gebruikers werden in de loop van de avond aangesproken, maar er werd ook een professionele “Best Brand Influencers Campaign 2015” award weggegeven aan het bedrijf dat de beste YouTube-campagne in het verleden heeft opgezet.