The idea/brief

Tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (2016) filosofeerden Olympisch kampioen Dorian Van Rijsselberghe, zijn management en Tribe Company met elkaar over een evenement met dezelfde sfeer en combinatie van muziek en sport als het Holland Heineken House, maar dan op Texel (het geboorte-eiland van Van Rijsselberghe).

Het begin van een ambitieus plan, waarbij uiteindelijk een samenwerking ontstond tussen meerdere partijen en wat een kleine drie jaar later werkelijkheid werd.

Wij waren verantwoordelijk voor de volledige organisatie, creatie, productie, programmering en marketing in samenwerking met partners Strandpaviljoen Paal 17, Marvin & Miles en Dorian van Rijsselberghe zelf.

The event

Van 19 tot en met 23 juni 2019 vond op het strand bij Paal 17 de eerste editie plaats van het Texelse watersport- en muziekfestival WAVES.

Naast de bekende catamaranrace ‘de Ronde om Texel’ waren er vijf dagen professionele en recreatieve zeil-, kite- en windsurfwedstrijden. Op het strand bij Paal 17 stond een prachtig festivalterrein, waar op de drie ‘piekdagen’ het festival plaatsvonden, met allerlei (sport)activiteiten, muziek en liveoptredens. Zo stonden onder meer Nielson, Rondé, WULF, La Pegatina en The Dirty Daddies op het podium. Ook waren er het hele festival sport- en lifestyleclinics, zoals surf- en kitelessen en beach yoga.

De eerste editie was een succes: in totaal bezochten meer dan 12.000 mensen over vijf dagen het gloednieuwe festival.