The idea/brief

Nederlandse singer-songwriter Nielson lanceerde zijn eerste eigen concert op 12 maart 2016 in de Heineken Music Hall in Amsterdam, waar een jaar later gezien het succes van deze eerste show een vervolg aan werd gegeven op 11 maart 2017. Het evenement - Weet Je Wat Het Is - brengt een avond vol hits en bestaat uit drie delen: covers, eigen nummers en een afterparty georganiseerd door de Nederlandse radio-dj's Coen & Sander. Nielson wordt vergezeld door diverse Nederlandse gastartiesten.

Het evenement is een logische stap voor Nielson, na hard werken en het schrijven van veel nummers. Bij Weet Je Wat Het Is in de Heineken Music Hall wilde Nielson ook zijn andere kant laten zien. Als jonge jongen veranderde hij internationale hits in Nederlandse versies met een typisch Nielson geluid. “De Man Die Niet Kan Gaan” (Nederlandse cover van The Man Who Can not Be Moved door The Script) is hier een perfect voorbeeld van. Toen deze track een enorme hit werd besloot Nielson om dit nummer als single uit te brengen.

The event

Nielson: "Ik heb al veel nagedacht over het organiseren van een evenement met mijn eigen hits en covers en enkele gastartiesten. Naast het feit dat ik veel nieuwe muziek zelf heb geschreven, was er tijd over om mijn wens van het creëren van een eigen evenement in vervulling te laten gaan. Het is ongelooflijk spannend, maar ik kijk ernaar uit. Deze gebeurtenis is absoluut een van mijn hoogtepunten in mijn carrière tot nu toe!"

Een ander uniek aspect van “Weet Je Wat Het Is” is dat de fans en bezoekers invloed hebben op welke nummers tijdens het concert gespeeld worden en hoe de locatie eruit zal zien. Met een grote afterparty voor 500 personen werd de avond afgerond. De tweede editie vindt plaats op 11 maart 2017! Meer informatie is te vinden op www.weetjewathetis.nl.