Anouk eerste headliner Strandfestival ZAND 2018

Als er één dame haar sporen heeft verdiend in de Nederlandse muziekindustrie is het Anouk wel.

Twintig (!) jaar na haar doorbaaksingle Nobody’s Wife’ staat de Haagse rockzangeres nog steeds aan de muzikale top van Nederland, met een palmares die inmiddels even indrukwekkend is als haar stem.

In 2016 bracht ze in één jaar haar negende én tiende studioalbum uit: Queen For A Day en Fake It Till We Die. De eerste een ‘liefdesbetuiging aan de pure popsong’, de tweede met meer een ‘underground feel’ zoals de zangers het zelf omschrijft. Het aantal hits van de Haagse dame is ook al even niet meer op één, of twee handen te tellen.

Een geheugenopfrisser? Komt ie: 'R U Kiddin' Me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World', 'Three Days in a Row', 'Woman', ‘Birds’, ‘Hold Me’, ‘You & I’, ‘I Don’t Wanna Hurt’, ‘Dominique’, ‘Run Away Together’… je begrijpt wat we bedoelen. Anouk kan met recht de ‘Queen van de Nederlandse rockmuziek’ worden genoemd.

Tussendoor stond Anouk ook nog op het Eurovisie Songfestival, voedt ze thuis haar zes kinderen op, en is ze dit jaar voor de tweede keer te zien als jurylid in het talentenjachtprogramma The Voice of Holland. En het allerleukste? Deze zomer staat ze op Strandfestival ZAND! 

Kijk voor meer informatie en tickets op de website.