De Kuip feliciteert Borsato op ludieke wijze

Rotterdam, 16 november 2018 - Marco Borsato werd zojuist voor aanvang van de interland tussen Nederland en Frankrijk in De Kuip verrast door een ludieke felicitatie van het stadion. Het wedstrijd scorebord veranderde tijdelijk in de tussenstand 10-12, verwijzende naar het aantal optredens van The Rolling Stones en Marco Borsato in De Kuip. De zanger die samen met zijn zoon als gast van de KNVB vanavond de wedstrijd werd zichtbaar verrast door het bijzondere gebaar van het stadion.

 Vanochtend startte de verkoop van Borsato in De Kuip 2019. Tot grote verrassing van de zanger raakte het optreden op 29 mei binnen enkele minuten uitverkocht. Een extra show op 1 juni bleek ook niet voldoende om aan de vraag te voldoen waarna er zelfs een derde show op 5 juni werd aangekondigd. De extra shows betekenen een bijzondere mijlpaal voor zowel de zanger als De Kuip. Het record van The Rolling Stones, die tussen 1982 en 2003 tien keer in het stadion optraden, wordt nu 15 jaar later verbroken door Borsato. Met de reeks in 2019 komt zijn totaal op twaalf optredens.

Jan van Merwijk, directeur van De Kuip: “Vandaag is in vele opzichten een bijzondere dag. Natuurlijk omdat Nederland – Frankrijk vanavond in ons stadion wordt gespeeld, maar eerder op de dag werd ook al het oude record van The Rolling Stones verbroken. We zijn oprecht trots dat een Nederlandse artiest bovenaan prijkt in een rij met grootheden als Madonna en Michael Jackson en daarom wilden we Marco vanavond voor aanvang van de wedstrijd op deze mooie wijze feliciteren”.

 Marco Borsato: “Het is nooit een doel op zich geweest om het prachtige record van de Stones te verbreken. In eerste instantie wilde ik simpelweg terugkeren naar de plek waar het ooit allemaal begon. Wat er zich vanochtend afspeelde heeft me overvallen. Ik had nooit gedacht zoveel shows in De Kuip te mogen doen. Het is een eer dat ik het record mag overnemen, ik ben er enorm trots op!”

 Marco Borsato stond in 2002 en 2004 negen keer in De Kuip. Destijds bezochten in totaal bijna een half miljoen mensen de concertreeks in het stadion. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor de shows op 29 mei, 1 juni en 5 juni 2019 via de website borsato.nl.

 Borsato - De Kuip 2019
Woensdag 29 mei 2019
Zaterdag 1 juni 2019
Woensdag 5 juni 2019
Aanvang: 19.00 uur
Kaarten: vanaf € 49 exclusief servicekosten