Dorian van Rijsselberghe start eigen festival

Texel, 10 december 2018 – Tweevoudig Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe start zijn eigen watersport- en muziekfestival op Texel, genaamd WAVES. Het festival vindt plaats van 19 tot en met 23 juni 2019 op de iconische strandlocatie van Paal 17 en is tijdens én in samenwerking met de Ronde om Texel.Het sportieve programma van het vijfdaagse festival bestaat naast de Ronde om Texel uit een Grand Prix Foil Windsurfen, foil kitesurfen, freestyle kiten en een kite downwinder. Bij de toekomstig Olympische foil discipline wordt er met windsurfplank over, in plaats van in, het water gevlogen. Daarnaast zijn er gedurende het hele festival tal van andere water- en strandactiviteiten, van surf- & kite clinics tot beachyoga.

Wulf, La Pegatina, RONDÉ en Jeangu Macrooy eerste namen op WAVES
Naast het sportieve programma kent WAVES een volwaardige muzikale line-up. Hierdoor kunnen bezoekers na het actieve sporten of sport kijken ook genieten van live-optredens op het strand. Met Wulf, RONDÉ, Jeangu Macrooy én het Spaanse La Pegatina zijn de eerste vier namen bekend. Bij WAVES komen verschillende muziekstromingen samen waar iedereen zich bij thuis kan voelen of even flink bij uit zijn dak kan gaan. Van pop en indie tot singer-songwriter artiesten.

Van Rijsselberghe is naast initiatiefnemer ook festivaldirecteur. “We hebben een nieuw evenement ontwikkeld, waarbij we topwatersport combineren met breedtesport, muziek en activiteiten voor echte buitenmensen. Met WAVES hebben we de primeur van een foil evenement op deze schaal en zetten we echt een totaalconcept neer dat me trots maakt. Dat gecombineerd met de iconische locatie van Paal 17 op Texel en de magie van ‘het Rondje’ belooft spektakel”, aldus de 30-jarige windsurfer.

WAVES Festival 2019
Woensdag 19 t/m zondag 23 juni 2019. Kaarten vanaf €19,- (ex. servicekosten)

Met o.a.

– SPORT: Grand Prix Foil Windsurfen & kiten, Ronde om Texel, Downwinder & freestyle kiten.
– MUSIC: Wulf, La Pegatina, RONDÉ, Jeangu Macrooy en vele anderen.
– MORE: Surf-, kiteclinics, yoga en meer.

De kaartverkoop voor WAVES is per direct hier gestart.