Elfde editie Strandfestival ZAND trekt 25.000 bezoekers

Almere, 25 augustus 2018 – De elfde editie van Strandfestival ZAND is vanochtend om 11:00u van start gegaan op het strand van Almere. Ondanks het weer brengt het festival vandaag zo’n 25.000 bezoekers op de been. Zij genieten van optredens van Guus Meeuwis, Bløf, Anouk, Typhoon, Nielson, Lil’ Kleine en Chef’Special. Het festival duurt nog tot middernacht en eindigt traditioneel met een groot vuurwerk.

Naast het hoofdpodium kent ZAND nog twee andere stages. In de ZAND Danst area, speciaal voor dance liefhebbers, staan vandaag DJ’s als Lucas & Steve, Jamie Westland (bekend van DI-RECT), Coen & Sander, Deepend en Funkerman. ZAND Fout is een nieuwe toevoeging op het festival. In verschillende ‘foute’ caravans kunnen bezoekers karaoke zingen, springen op foute feestmuziek en in stilte genieten van een silent disco.

De presentatie ligt ook dit jaar in handen van Jeroen van Koningsbrugge en Lieke van Lexmond. ‘ZAND is ieder jaar weer een feest, met topartiesten en wat mij betreft de beste sfeer van alle Nederlandse festivals, ook als het, zoals vandaag, een beetje tegen zit’, aldus van Koningsbrugge. Van Lexmond vult aan: ‘Het is heel bijzonder om te zien dat de stemming er hier altijd van de eerste minuut al in zit, weer of geen weer.’

Strandfestival ZAND wordt sinds 2008 georganiseerd op het strand van Almere en trekt jaarlijks 25.000 bezoekers. Meer informatie over het festival is te vinden op de website: www.strandfestivalzand.nl.