Strandfestival ZAND editie tien: de hoogtepunten

De tiende, extra lange jubileumeditie van Strandfestival ZAND zit er weer op. Vooraf een beetje bang gemaakt door de weergoden, maar uiteindelijk was het wederom een prachtige dag, met meer zon, en veel minder regen dan verwacht. Het hele festival samenvatten in één bericht is onmogelijk, maar we gaan het toch proberen. Want wat hebben we genoten! Waarvan allemaal? Nou…

Alle artiesten: debutant Rondé, meezingexperts The Originals, veteranen Racoon, duo Coen & Sander, de akoestische verrassingsoptredens midden op het festivalterrein van Nick & Simon, Miss Montreal en DI-RECT, de achterwaartse saltoduik in het podiumzwembad van Chef’Special zanger Joshua Nolet, de snoeiharde gitaren van Kensington en de achtste (!) liveshow van de enige echte ‘Mister ZAND’, Guus Meeuwis.

De ZAND Danst area die ieder jaar groter wordt, met meer DJ’s en met-hun-blote-voeten-in-het-zand dansende mensen.

De social momenten: de podiumselfies van presentatoren Lieke van Lexmond en Jeroen van Koningsbrugge met de verschillende artiesten en het ‘trending topic’ moment, waarbij het publiek massaal selfies maakte met de hashtag #FEESTOPZAND.

Alle stoere gasten die tijdens de optredens in het podiumzwembad hebben gezwommen, met in het bijzonder de vrouwelijke waaghals die tijdens Kensington’s Home Again met kleren aan het water insprong. Gelukkig kreeg ze na afloop een deken, biertje én knuffel van zanger Eloi Youssef.

Over gasten gesproken: alle 25.000 bezoekers die ieder jaar weer voor de unieke ‘ZAND sfeer’ zorgen. Vrolijk, vriendelijk, feestend en heel geduldig als de rij voor het toilet wat aan de lange kant is. Wat is dat toch, ZAND en met z’n allen tegelijk naar de WC gaan.. Volgend jaar maar een gebied voor 25.000 toiletten zoeken.


Goed, en dan natuurlijk de spectaculaire afsluitende vuurwerkshow met verschrikkelijk veel pijlen, begeleidt door de mooiste beelden van tien jaar ZAND en ‘Something Just Like This’ van Coldplay. Je zou er bijna emotioneel van worden…

Zijn we iets vergeten? Vast! De spinners, de badeenden-plaag maar daar gaan jullie zeker nog meer van horen. Voor nu: tot volgend jaar! We kijken nu al uit naar de elfde editie van ZAND, op zaterdag 25 augustus 2018.